Stappenplan

We willen uw verhuis naar Zeeuws-Vlaanderen zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarvoor hebben we een stappenplan gemaakt. U treft het hieronder aan.

1 Oriënteer online

Begin met zeeuwsvlaanderen.be door te nemen bekijk vooral ook 5 redenen, de aangeboden woningen en de nuttige adressen van specialisten die u kunnen begeleiden op deze website. Verder kunt u ook eens op volgende websites kijken:

Grensinfopunt
Stichting grensarbeid
Bureau voor Belgische Zaken
Belgische Ambassade

2 Laat u persoonlijk informeren

U weet nu al een beetje wat er allemaal komt kijken bij het verhuizen naar Nederland. Het is tijd om gericht advies in te winnen. Laat u persoonlijk informeren door middel van een kennismakingsgesprek. In veel gevallen worden er voor zo’n gesprek geen kosten bij u in rekening gebracht.

KENNISMAKINGSGESPREK MET EEN HYPOTHEEKADVISEUR

Laat u op financieel vlak informeren. Een hypotheek voor een woning in Nederland moet bij een Nederlandse hypotheekverstrekker geregeld worden. U krijgt in dit gesprek onder andere antwoord op vragen over uw maximale leencapaciteit, bijbehorende maandlasten, hypotheekvormen en financiële spelregels. Voor een overzicht van onze hypotheekadviseurs klikt u hier.

KENNISMAKINGSGESPREK MET EEN MAKELAAR

Laat u informeren over hoe de woningmarkt in Zeeuws Vlaanderen in elkaar steekt en op welke wijze u een woning aankoopt. U krijgt in dit gesprek onder andere antwoord op uw vragen over de registratiekosten, het sluiten van een compromis, het onderhandelen en waar u verder op moet letten. Voor een overzicht van onze immokantoren klikt u hier.

3 Huizenjacht

U bent nu goed voorbereid en u kunt aan de slag op de markt. Via deze website kunt u woningen zoek en direct een afspraak aanvragen voor een bezichtiging. Kijk hier voor de aangeboden woningen van onze immokantoren.

4 Huis kopen

Als u uw ideale woning heeft gevonden kunt u overgaan tot aankoop hiervan. Denk er aan uw eigen makelaar (ook wel tegenmakelaar genoemd) hier voor in te schakelen. Deze kan u helpen bij:

  • Het juist beoordelen van de staat van de woning
  • Onderzoek naar juiste gebruik (bestemming), rechten, plichten en milieutechnische zaken betreffende de woning
  • Het behalen van de beste aankoopprijs
  • Het juist opstellen van de compromis in uw belang
  • Het afstemmen en bewaken van alle afspraken en termijnen

5 Financiën regelen

Zodra u mondeling overeengekomen bent voor de aankoop van uw nieuwe woning kunt u aan de slag met het regelen van de laatste zaken.

HYPOTHEEK REGELEN

Maak zo snel mogelijk een afspraak met uw hypotheekadviseur. Deze geeft u advies op maat, kijkt naar uw persoonlijke situatie en zal aansluitend uw hypotheek definitief aanvragen. Tevens wordt u wegwijs gemaakt bij alle zaken die geregeld moeten worden (belastingnummer, open bankrekening, verzekeringen, etc.)

6 Overdracht en verhuizen

De compromis is gesloten, de financiën en overige zaken zijn geregeld. Nu is het uitkijken naar de grote dag: De eigendomsoverdracht, sleuteloverdracht en de verhuis. Gefeliciteerd en welkom in Zeeuws-Vlaanderen!